AVIX kokoonpanopäivä Valtralla – Kiitos osallistujille! / Julkaistu


AVIX kokoonpanotuotannossa päivä pidettiin 21.2.2020 Valtralla Suolahdessa.

Tuotannon kehittäjät ryhmittyneenä tehokkaan ja tyylikkään Valtra traktorin eteen

VALTRA – isännät olivat järjestäneet loistavat puitteet ja traktorituotannon mielenkiintoiset CASE-esitykset vieraileville tuotannon kehittämisen ammattilaisille. Saimme kuulla VALTRAN nykyisistä ja tulevista tärkeistä asioista.

AVIX ohjelmien käytöstäkin kuultiin. AVIX sisältää videoanalyysiin yhdistettyjä työkaluja ja esillä olivat mm. hukan poisto, parannusten suunnittelu, aikatutkimus kokoonpanossa ja sisälogistiikassa, kokoonpanolinjojen kehittäminen ja tasapainotus, sekä työpisteiden ja ergonomian parantaminen. Parannuksia oli suunniteltu yhdessä asentajien kanssa.

VALTRAN sekvenssiohjaus toteutui hienosti myös tehdasvierailun suunnittelun ja toteutuksen yhteydessä. Kaikki oli huomioitu istumapaikoista lähtien.

VALTRAN lisäksi kuultiin AVIX CASE-esitykset GENELEC, MÖLNLYCKE HEALTH CARE ja PKC. Näissä käsiteltiin joustavan tuotannon vaatimuksia kunkin yrityksen näkökulmasta. Esimerkiksi osaamista, perehdyttämistä, työohjeita, mittareita, motivoivaa johtamista, sekä investointien suunnittelua tuotiin esiin. Puhujat saivat näissäkin esityksissä runsaasti kysymyksiä osallistujilta.

AVIX ohjelmien kehittäjä SOLME AB toi tilaisuuteen näkemystä miten Ruotsissa ja mailmalla edetään. Näimme demoissa mm. miten SCANIA ja VOLVO (Trucks, Buses, Construction Equipment) käyttävät AVIX ohjelmia. Sanat “visualisointi, standardimenetelmä, standardiaika, jatkuva parantaminen, tuotevariantti ja linjabalansointi” mainittiin monta kertaa. VALTRA – tuotannon periaatteissa oli paljon yhtäläisyyksiä Ruotsin huippuyritysten kanssa.

Kiitos paljon VALTRAN isännille, CASE-puhujille ja kaikille osallistujille!

Ystävällisin terveisin

Samuli Vuorinen, Cimteam Oy, p. 0400 700 263 info@cimteam.fi